lördag 1 januari 2011

Moment "Back"

Rosvo har lärt sig momentet "back" och visst ser det lite lustigt ut när han liksom rundar hörn och försöker se husse? Underbar kontakt de har!

Ari gav kommandot stanna då han kom in, men det funkade inte så bra. Vi fick kvar lite älgkött från nyårsmiddagen och gav det som belöning... Vilket gjorde att han fick svårt att koncentrera sig på övningarna. Han vädrade galet gott godis hela tiden :)

GOTT NYTT ÅR!

5 kommentarer:

  1. Hehe ja det är faktiskt lurigt med allt för lockande godis. N älskar älgkött som han får när han ska lära in nåt nytt.
    Min förra schäfer Ambra gick helt enkelt inte att träna med godis. Hon glömde allt annat och brydde sig bara om godiset.
    Ulf

    SvaraRadera
  2. På träningen (ute) var han mer lyhörd och koncentrerad. Vi kör mycket lek som belöning, mest för att hålla farten uppe men också för att det behövs många olika belöningar. Han tenderar att bli lite långsam om man inte triggar honom lite mellan momenten.

    SvaraRadera
  3. Håller med om att det är jätteviktigt att variera belöningarna.

    SvaraRadera
  4. Ah kul att ni lagt upp filmer!! Inte kollat på länge =)

    SvaraRadera
  5. Jag la upp filmen på facebook och hamnade i en diskussion om apport och att Rosvo överlämnade mjukisdjuret på ett slarvigt sätt.
    Men i filmen finns egentligen inget apportmoment, utan "back" och "stanna".

    Momentet "back" går ju bra och man kan se att Ari ger belöningen genom att kasta en godbit till honom när han klar. Där är momentet klart.

    Sedan kommer Rosvo tillbaka och plockar upp en leksak på vägen in. Det är ju inget han är ombedd att göra, så det kan vi ju inte belöna. Bara igonrera.Då spelar det ingen roll hur han lämnar/släpper den ur munnen.

    Men ett misstag är ju faktiskt att Ari ger kommandot "stanna" då Rosvo är på väg in. Det gör han inte och det momentet är det enda misslyckandet i min mening.

    För att undvika den här typen av "röra" kanske man kan dela upp och sprida ut momenten så att man hjälper hunden att göra rätt. Han uppfattade säkert inte "stanna" för att han var så inställd på att få den extremt goda och nya köttbiten. Han ville bara vara till lags och fick lite knäck i öronen då han kom med leksaken. ;)

    Men kritik är superviktigt, det ger eftertanke och man kan analysera hur man jobbar med hunden. Hur man kan bli bättre.

    SvaraRadera