torsdag 10 februari 2011

Fart och fläck - Rosvo är kär


På arbetsplatsen finns en fin Ridgeback. Hon är så vacker! Efter några dagars frånvaro blir de som nyförälskade och Rosvo slickar hennes öron tills de blir plaskblöta. Jag får säga till på skarpen om han blir för närgången. Han får t.ex. inte slicka henne i rumpan.
Hon är ett perfekt störningsmoment om man vill öva på Stanna.

De leker faktisk mycket fint ihop, de är olika till temperament och intressen men de älskar att springa och jaga varandra:)

För att få arbetsro så får han inte gå ut ur rummet och han stannar lydigt kvar vid dörren när hon tassar tillbaka till sin matte. Jag blir så glad att han lyssnar och lyder trots att han är så förtrollad av henne.
Får se hur det går när hon ska till och löpa...

4 kommentarer:

  1. Ja det blir nog andra bullar då. Men visst är det kul när kemin stämmer och två hundar verkligen trivs ihop.
    Nelson hälsar att tjejer är störningsmoment som vi inte kan eller vill vara utan!!

    SvaraRadera
  2. Så fint! Intressant att se hur det går sen..

    SvaraRadera
  3. Bullar vore katastrof!
    Nej nej nej... vi inväntar tikens 3e löpperiod och kanske blir det den första riktiga hon får. Hon är ju snart två och lär bli vuxen med nästa löp. Ägaren är beredd på att jobba hemifrån de veckorna, eller om det klaffar så jobbar jag på annan ort så att Rosvo inte behöver vara i ateljén.
    Vi vill verkligen inte ha överraskningar!
    / Helena

    SvaraRadera
  4. Rosvo har även en träningskamrat, Keijo en tervueren (belgisk vallhund), de träffas flera gånger i veckan men till skillnad från Lärke i ateljén så får Keijo och Rosvo inte leka med varandra. Båda hundarna vet om det och har lärt sig att då vi är tillsammans så är det träning som gäller.
    Det är intressant att se hur de tillsammans blir lite tuffare och mer självsäkra. Ett bra exempel på detta är fyrverkerier. Innan nyår så märkte jag att Rosvo reagerade negativt på fyrverkerier, svansen åkte ner och han blev låg. Men efter en promenad tillsammans med Keijo, då det sköts mycket med fyrverkerier, så var problemet som bortblåst. Vet inte alls vad det berodde på, men efter denna pomenad så har han inte visat några som helst tecken på att påverkas av smällare och raketer

    SvaraRadera